LinkedIn
Aangesloten bij nba
Wij werken met snelstart visionplanner
Menu Rood Accountants

Belastingen

 

Je wilt je geen zorgen maken over je belastingen. Dit houdt in dat wij de formulieren voor je invullen maar ook dat wij bewaken of uje niet teveel of te weinig belastingen betaald.
Als de voorlopige aanslag te laag is vastgesteld dan bestaat de kans dat je op een later tijdstip wordt geconfronteerd met een onaangename belastingaanslag inclusief excessieve belastingrente.
Kortom, wij treden op als jouw fiscale regisseur.

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting

Voor de planning van je kasstromen én het voorkomen van belastingrente is het van belang dat de voorlopige aanslag synchroon loopt met de verwachte resultaten van jouw onderneming. Wij combineren de gegevens uit de voorlopige aanslag met de tussentijdse cijfers van jouw onderneming en komen in actie indien daar aanleiding voor is. Wij bespreken de mogelijkheden met je en zetten desgewenst een voorlopige aangifte ter accordering voor je gereed in ons digitaal portaal.

 

Aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers

Ondernemers met een eenmanszaak of een vennootschap onder firma zijn verplicht jaarlijks aangifte voor de inkomstenbelasting te doen. Wij beschikken over fiscale software om de  aangifte inkomstenbelasting elektronisch bij de Belastingdienst in te dienen. Wij ontvangen ook rechtstreeks elektronische kopie aanslagen van de belastingdienst en controleren deze op mogelijke afwijkingen.
Onze intelligente software signaleert automatisch of je in aanmerking komt voor middeling of toeslagen. Speciaal voor ondernemers presenteren wij in een dashboard de belastingdruk, het vermogen en aftrekposten in een dashboard. Klik hier voor een voorbeeld.

Aangifte vennootschapsbelasting

Naast het verzorgen van de aangifte vennootschapsbelasting monitoren wij jouw belastingpositie regelmatig. Dit doen wij aan de hand van Serviceberichten Aanslag en de tussentijdse cijfers.
Het kan zijn dat wij adviseren je voorlopige aanslag bij te stellen om te voorkomen dat u achteraf wordt geconfronteerd met een aanslag belastingrente.

 

BTW aangifte

Ondernemers doen – afhankelijk van hun omzet – maandelijks, per kwartaal of jaarlijks aangifte voor de omzetbelasting. Dat gebeurt elektronisch. Wij checken, voor verzending, de aangifte op bijzonderheden zoals het terugvragen van omzetbelasting over oninbare vorderingen.

Aangifte erf- en schenkbelasting

Voor particulieren verzorgen wij aangiften schenkbelasting en erfbelasting.
Een aangifte schenkbelasting dient uiterlijk op 1 maart van het daaropvolgende jaar te zijn ingediend bij de belastingdienst.
De aangifte erfbelasting dient binnen acht maanden na het overlijden te zijn ingediend. Mocht het door omstandigheden niet lukken om binnen deze acht maanden de aangifte erfbelasting in te dienen dan doet u er verstandig aan om uitstel te vragen en hiermee belastingrente te voorkomen.

 

F(inaal)-biljet

Voor een overledene dient nog een laatste aangifte inkomstenbelasting gedaan te worden. De contactpersoon van de erfgenaam ontvangt hiervoor het zogeheten F-biljet. Wij kunnen deze voor u invullen.

Adresgegevens

De Corantijn 89F
1689 AN Zwaag

Openingstijden

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:30 uur