LinkedIn
Aangesloten bij nba
Wij werken met snelstart visionplanner
Menu Rood Accountants

Advies

 

Een greep uit ondernemerskwesties waar wij ons regelmatig in verdiepen:

  • Zet ik de auto op de zaak of toch beter privé?
  • Kan ik de auto van de ondernemer voor de inkomstenbelasting als privé etiketteren en voor de omzetbelasting zakelijk?
  • Wat is het gebruikelijk loon voor een DGA?
  • Hoe breng ik een eenmanszaak of VOF in een besloten vennootschap in?
  • Wanneer ga ik een fiscale eenheid aan of wanneer verbreek ik die?
  • Welke stappen moet ik zetten om een besloten vennootschap te ontbinden?
  • Wat zijn de fiscale en juridische gevolgen van het staken van een eenmanszaak of het ontbinden van een vennootschap?
  • Mag ik mijn spaargeld of effecten onderbrengen in een BV?

 

Fiscale adviezen

Met de aangifte adviseren we je uitgebreid op fiscaal vlak. Wat is slim? Van welke regelingen moet je wel of juist niet gebruikmaken? Het antwoord op zulke vragen is vaak geen simpel ja of nee, maar hangt af van de specifieke situatie bij een bedrijf.

Wij leggen je graag uit wat voor jou de beste keuze is. Die fiscale kennis delen we met je in begrijpelijke taal – zodat jij ook echt snapt hoe het zit.

Rechtsvorm onderneming

Is de rechtsvorm van je bedrijf nog steeds gunstig? Veel ondernemers starten met een eenmanszaak of een vennootschap onder firma (VOF). Vanwege fiscale faciliteiten zoals de ondernemersaftrek is dat in de beginfase van een bedrijf vaak een slimme zet. Wel verstandig om die rechtsvorm in een later stadium te heroverwegen. Zo bieden de eenmanszaak en de VOF geen bescherming tegen aansprakelijkheid. Dat kan een (te) groot risico zijn voor een groeiende onderneming of risicovolle activiteiten.

Rood Accountants houdt de rechtsvorm van jouw onderneming kritisch tegen het licht. Sluit deze nog goed aan bij de veranderende situatie? Misschien is het verstandig om de overstap te maken. We leggen je grondig uit waarom dat slim is en wat er dan precies voor je verandert. Kies je voor een nieuwe rechtsvorm van je onderneming, dan begeleiden we je bij de overgang.

Pensioen in eigen beheer en actuariële berekeningen

Tot en met 31 december 2019 kon het pensioen in eigen beheer afgekocht worden of omgezet in een oudedagsverplichting (ODV). In gevallen waarin dit niet wenselijk was is het pensioen in eigen beheer ongewijzigd. Wij hebben de expertise om uw jaarlijkse actuariële waardering van een premievrij of ingegaan pensioen te berekenen. Ook zijn wij in staat de gevolgen van het uitstellen van het pensioen in eigen beheer door te rekenen.

AVG

Beveiliging van IT-systemen en zorgvuldig omgaan met privacy is van vitaal belang voor de meeste ondernemingen. Wij kunnen u assisteren met praktische oplossingen zoals het opstellen een verwerkingsregister per proces. Voor onszelf maar ook voor collega-kantoren hebben wij een handige verwerkersovereenkomst ontwikkeld. Alhoewel wij geen juristen zijn kunnen wij u een steuntje in de rug geven met praktische tips omtrent toepassing van de AVG.

Adresgegevens

De Corantijn 89F
1689 AN Zwaag

Openingstijden

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:30 uur